Juni 2021

  • Geplaatst door: admin

Woonzorgcentrum St. Elisabeth uit Roosendaal kiest voor valpreventie door inzet van Smart Floor

Vanaf 24 juni 2021 zet woonzorgcentrum St. Elisabeth in Roosendaal, Smart Floor in om het loopgedrag van hun bewoners in kaart te brengen. Zorgmanager Regine Huijsmans: ‘Smart Floor registreert het lopen van onze bewoners terwijl die gewoon door het centrum bewegen. Het doel is, dat op tijd kan worden ingegrepen als het lopen achteruitgaat, om zo o.a. valincidenten te voorkomen.We hebben een Smart Floor op een bestaande vloer laten installeren waar veel van onze bewoners overheen lopen.’

Frans Lefeber, CEO Smart Floor: ‘Vanaf september 2021 starten we, ook in samenwerking met St. Elisabeth en de AVANS Hogeschool, een onderzoekslijn, waarbij specifiek het loopgedrag van cliënten met Parkinson wordt gemeten en geanalyseerd in relatie tot valrisico. Het uiteindelijke doel is dat we ook bij deze groep cliënten, de zorgverleners op tijd kunnen waarschuwen wanneer het valrisico groter wordt en een nader onderzoek of interventie moet plaatsvinden .’

Auteur: admin

Geef een reactie