FAQ

Smartfloor > FAQ

Wat doet de Smart Floor precies?

De Smart Floor biedt een valrisicovoorspelling door twee keer heen en weer te lopen over een mobiele vloer van 6 meter. Op basis van die voorspelling kan een verdere (multifactoriële) screening plaatsvinden om te onderzoeken wat de factor(en) zijn voor het verhoogde of hoge valgevaar.

Ook kan door periodiek meten verandering in tijd worden gedetecteerd en de effecten van bijvoorbeeld een revalidatieprogramma worden gemeten.

Wat kan mijn fysiotherapiepraktijk/gezondheidscentrum met de Smart Floor?

Met Smart Floor wordt objectief aangetoond of een patiënt verhoogd valrisico heeft, óf bijvoorbeeld achteruitgaat (gemeten met periodieke metingen). Een fysiotherapiepraktijk kan hier op inspelen door bij deze patiënten nader onderzoek te doen en een passend fysiotherapie traject, valpreventieprogramma, fitness abonnement, etc. aan te bieden. Daarnaast zijn er steeds meer regionale samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld gemeentes en de GGD om veelvuldig ouderen (periodiek) te testen. Voor deze opvolging kunnen zij de fysiotherapiepraktijk goed gebruiken.

Wat kan mijn gemeente met de Smart Floor?

Met Smart Floor wordt objectief aangetoond of een patiënt verhoogd valrisico heeft, óf bijvoorbeeld achteruitgaat (gemeten met periodieke metingen). De gemeente kan deze valrisico bepaling gebruiken als stap 1 van een valpreventie ketenaanpak. Bij mensen met een verhoogd valrisico, of die achteruitgaan in de tijd, is de logische vervolgstap een onderzoek door een zorgverlener. Afhankelijk van de factor(en) die valrisico indiceren volgt een passende interventie.

Wat kost de Smart Floor?

Smart Floor bestaat uit eenmalige aanschafkosten en jaarlijks terugkerende kosten. De hoogte van de kosten hangt af van de hoeveelheid vloeren die wordt aangeschaft en de hoeveelheid QR codes (persoonlijke, AVG beveiligde ID’s) die worden gebruikt. Informeer voor een offerte, zie de contactpagina.

Waaruit bestaat het jaarlijkse Smart Floor ID abonnement én de Smart Floor softwarelicentie per mobiele Smart Floor vloer?

Smart Floor ID abonnement

 • AVG beveiligde Smart Floor ID’s (Europese wetgeving)
 • AVG beveiligde datastroom van Smart Floor ID’s, via Amazon Cognito cloud (Europese wetgeving)

Smart Floor softwarelicentie

 • Software en updates voor de loopsensor
 • Software waarbij een Smart Floor meting via een Smart Phone en/of tablet, laptop of pc is uit te voeren
 • Data-analyses die vanuit de meting direct een valrisico-voorspelling met diverse loopparameters berekenen, waarbij het resultaat te zien is op een Smart Phone en/of tablet, laptop of pc
 • Data-analyses waarbij de verandering van valrisico-voorspelling en de loopparameters in de tijd is te volgen
 • Software welke kan worden ingezet bij revalidatie van personen (revalidatie applicatie)
 • Software updates
 • Updates van de valrisico-voorspelling naar aanleiding van onderzoek i.s.m. kennisinstellingen
 • De mogelijkheid om data te importeren in dossiers (zorgdossier, persoonlijke gezondheidsomgeving dossier)
 • Data rapportages per periode voor gemeenten met hierin informatie over aantallen gemeten personen, hoe vaak deze hebben gelopen, op welke vloer, spreiding van valrisico-voorspellingen, e.d.
 • Contact met en hulp van onze support via mail of telefoon
 • Training in het gebruik van de software