Hoe werkt het?

Smartfloor > Hoe werkt het?

Analyse ‘Valvoorspelling’

Wanneer een persoon over een Smart Floor loopt, worden allerlei loopparameters gemeten. Denk hierbij aan loopsnelheid, staplengte, stapfrequentie, voetversnellingen en voetrotaties. Door middel van een wearable sensor (loopsensor), gedragen om de enkel, wordt data gegenereerd wanneer een persoon over de Smart Floor loopt. Deze data wordt verstuurd naar de Smart Floor softwareapplicatie welke bewegingsinformatie (positie, oriëntatie, snelheid, versnelling) van de persoon kwantificeert en visualiseert. Op basis van deze parameters voorspelt een gevalideerd algoritme de kans op vallen.

Door zijn ervaring met meten in de topsport weet Frans Lefeber, Bewegingswetenschapper en CEO Smart Floor, dat zowel de zorgprofessionals als de senioren baat hebben bij dit soort innovaties. “Als je goed in beeld hebt hoe het met iemand gaat, kun je tijdig bijsturen. Dat is efficiënter en draagt bij aan het welzijn van die persoon”, aldus Frans.

Smart Floor AVG

Conform de AVG wetgeving gebeurt de Smart Floor data analyse binnen een Cloud omgeving. Persoonsgegevens worden volledig geanonimiseerd. De geanalyseerde data gaan naar het PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) van de burger en/of naar het Zorgdomein (cliëntendossier van de zorginstelling, huisarts of fysiotherapeut).

Geïntegreerde Smart Floor

Geïntegreerde Smart Floor vloeren kunnen binnen een paar uur worden geïnstalleerd op of in bestaande vloeren. Smart Floor vloeren kunnen bij nieuwbouw direct in het bovenste cementdeel worden gelegd. De geïntegreerde Smart Floor vloer moet minstens 6 meter lang en 1 meter breed zijn. 

Mobiele Smart Floor

De mobiele Smart Floor vloer is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, te weten 6 en 10 meter. De breedte bedraagt 1 meter en de dikte is 2mm.

Bekijk de demo

Hoe het werkt

Alle feiten op een rijtje

  • Wetenschappelijk gevalideerde valvoorspellingsmeting binnen 30 sec.;
  • Doelgroep ouderen 55+, zowel intra- als extramuraal;
  • Smart Floor vloer is al te gebruiken vanaf 6m lengte;
  • Zowel een vaste als mobiele, draagbare vloer zijn mogelijk;
  • Installatie van een vaste Smart Floor vloer is binnen een aantal uren gerealiseerd;
  • Aantrekkelijke abonnementsvorm met lease en/of koopmogelijkheden.

Meer weten? Neem contact op

Frans Lefeber
CEO / Bewegingswetenschapper

+31 6 53362414  |  frans@smartfloor.com

Femke de Jager
Bewegingswetenschapper & Fysiotherapeut

+31 6 39441785 |  femke@smartfloor.com