Hoe werkt het?

Smartfloor > Hoe werkt het?

Laten we de analyse ‘Valvoorspelling’ eens nader bekijken.

Wanneer een persoon over een Smart Floor loopt worden allerlei loopparameters gemeten, zoals loopsnelheid, staplengte, stapfrequentie, voetversnellingen, voetrotaties. Op basis daarvan voorspelt een gevalideerd algoritme de kans op vallen. In de praktijk blijkt vaak dat bijvoorbeeld inactiviteit van ouderen, de kans voorspelling  op vallen vergroot. Het onderhouden van mobiliteit is dus erg belangrijk. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging verminderd in veel gevallen de kans op vallen.  In de praktijk blijkt ook dat bij een deel van de ouderen, het gebruik van een loophulpmiddel, de kans voorspelling op vallen verminderd. 

Door een periodieke laagdrempelige meting van Smart Floor, kan de kans voorspelling op vallen in de tijd worden bepaald. Wordt de kans voorspelling op vallen hoger is het raadzaam daar iets aan te doen. 

Door zijn ervaring met meten in de topsport weet Frans Lefeber, bewegingswetenschapper en CEO Smart Floor, dat zowel de zorgprofessionals als de senioren baat hebben bij dit soort innovaties. “Als je goed in beeld hebt hoe het met iemand gaat, kun je tijdig bijsturen Dat is efficiënter en draagt bij aan het welzijn van die persoon.”

Wanneer personen over de Smart Floor lopen, worden real-time de voetstappen door een analyse omgezet in informatie. Deze informatie kan direct beschikbaar worden gesteld aan specialist, verzorgende, fysiotherapeut of mantelzorger.

Geïntegreerde Smart Floor

Geïntegreerde Smart Floor vloeren kunnen binnen een paar uur worden geïnstalleerd op of in bestaande vloeren. Smart Floor voelen kunnen bij nieuwbouw direct in het bovenste cementdeel worden gelegd. De geïntegreerde Smart Floor vloer moet minstens 6 meter lang en 1 meter breed zijn. 

Mobiele Smart Floor

De mobiele Smart Floor vloer is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, te weten 6 en 10 meter. De breedte bedraagt 1 meter en de dikte is 2mm. Deze vloeren zijn te huur of te koop.

Smart Floor data

Conform de AVG wetgeving gebeurt de Smart Floor data-analyse binnen een Cloud omgeving.  De geanalyseerde data gaan óf naar het PGO (Persoonlijk Gezondheid Domein) van de burger en/of naar het Zorgdomein (cliëntendossier van de zorginstelling, huisarts of fysiotherapeut).

Bekijk de demo

Bekijk de animatie video

Alle feiten op een rijtje

  • Wetenschappelijk gevalideerde valvoorspellingsmeting binnen 30 sec.;
  • Doelgroep ouderen 55+, zowel intra als extramuraal;
  • Smart Floor vloer is al te gebruiken vanaf 6m lengte;
  • Zowel een vaste als mobiele, draagbare vloer zijn mogelijk;
  • Installatie van een vaste Smart Floor vloer is binnen een aantal uren gerealiseerd;
  • Aantrekkelijke abonnementsvorm met lease en/of koopmogelijkheden.

Meer weten? Neem contact op

Frans Lefeber
CEO / Bewegingswetenschapper

+31 6 53362414  |  frans@smartfloor.com