Hoe werkt het?

Smartfloor > Hoe werkt het?

Het gebruik van Smart Floor geeft inzicht wanneer een persoon nadere zorg nodig heeft, de juiste zorg op het juiste moment. Daardoor kunnen valincidenten worden voorkomen. En kan veel leed en gerelateerde kosten worden bespaard. Smart Floor meet zelfstandig, zonder dat daar zorgverleners bij hoeven te zijn, dus meten op afstand. Hiermee spelen we in op het steeds omvangrijker wordende zorgpersoneelstekort in de zorg.

De senioren hoeven geen belastende testen te ondergaan, alleen lopen over de, op een strategische plek in het gebouw geplaatste Smart Floor vloer, is voldoende. Het verplegend personeel, of de huisarts, fysiotherapeut krijgt door de geanalyseerde data inzicht of een senior nadere zorg nodig heeft.

Valrisicoprofiel in de tijd

Wanneer personen over de Smart Floor lopen, worden real-time de voetstappen door een analyse omgezet in informatie. Deze informatie kan direct beschikbaar worden gesteld aan specialist, verzorgende, fysiotherapeut of mantelzorger.

Hoe werkt het?

Het gebruik van Smart Floor geeft inzicht in de verandering van valgevaarlijkheid van de persoon. Door een maandelijkse meting kan de zorgdeskundige/fysiotherapeut zien of een persoon nadere zorg nodig heeft om een valincident te voorkomen. Dit resulteert in minder vallen, dus minder leed voor de client en besparing van administratie- en zorguren. Dit resulteert in ontlasting van zorgpersoneel.

“We nemen de situatie van de senior als uitgangspunt: kijken naar wat iemand op welk moment nodig heeft en daar de zorg op aanpassen.” Door zijn ervaring met meten op afstand in de topsport weet Frans Lefeber, bewegingswetenschapper en CEO Smart Floor, dat zowel de zorgprofessional als de senioren baat heeft bij dit soort innovaties. “Als je goed in beeld hebt hoe het met iemand gaat, kun je tijdig bijsturen en alle aandacht richten op het moment dat de patiënt die echt nodig heeft. Dat is efficiënter en maakt de zorg een stuk leuker.”

Hoe verloopt de installatie van Smart Floor?

Smart Floor kan binnen een paar uur worden geïnstalleerd op bestaande vloeren, bij volledige vloerrenovatie en in nieuwbouw. Een Smart Floor van minstens 5m lang en 1,2m breed, is meestal voldoende.  Conform de AVG wetgeving gebeurt de data-analyse binnen een Cloud omgeving maar blijven de clientgegevens lokaal bij de zorginstelling.

Mobiele Smart Floor

Ook zijn metingen met Smart Floor uit te voeren met een draagbare, mobiele Smart Floor. De mobiele versie is verkrijgbaar in verschillende breedtematen, te weten 60cm, 80cm en 100cm én in verschillende lengtes, vanaf 5 meter.

De mobiele Smart Floor weegt ongeveer 3kg en kan makkelijk door bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers of fysiotherapeuten worden ingezet om thuiswonende 65plussers te screenen op verhoogd valgevaar.

Periodieke valpreventie screening

Bekijk de demo

Bekijk de animatie video

Alle feiten op een rijtje

  • Wetenschappelijk gevalideerde valrisico-meting binnen 30 sec.;
  • Doelgroep ouderen 65+, zowel intra als extramuraal;
  • Smart Floor vloer al te gebruiken vanaf 5m lengte;
  • Zowel een vaste als mobiele, draagbare vloer mogelijk;
  • Installatie van een vaste Smart Floor binnen een paar uur;
  • Aantrekkelijke abonnementsvorm.

Meer weten? Neem contact op

Frans Lefeber
CEO / Bewegingswetenschapper

+31 6 53362414  |  frans@smartfloor.com