Eén van de schermen van de in ontwikkeling zijnde applicatie “Bewegingsintensiteit”. Hierin zijn de visualisaties te zien van afstand scores van wearable 567278 van team 2. Totaal afgelegde meters (blauw) én de meters op hoge intensiteit (rood) tijdens verschillende onderdelen van een sportles.

Smart Floor technologie meet de intensiteit van sporten van schooljeugd, amateursporters en topsporters. Voor schoolsport en amateursport zijn de eerste applicaties in ontwikkeling. De topsportapplicatie ontwikkelingen starten in 2021. 

Onderdeel van de Smart Floor technologie is een Smart Floor folie nodig die onder een nieuwe – of gerenoveerde sportvloer kan worden geïnstalleerd. Wanneer de Smart Floor folie onder de hele sportvloer is geïnstalleerd kan overal op de sportvloer een onbeperkt aantal personen worden gemeten. 

Sporters dragen een loopsensor rondom de enkel. Wi-Fi brengt de data over van de loopsensor naar de beveiligde Smart Floor Cloud. Daar wordt data vertaald naar informatie die toegankelijk is via Smart Floor applicaties.

De Smart Floor folie is een éénmalige investering. Voor de loopsensor en de softwareapplicatie wordt respectievelijk een lease en licentie overeenkomst afgesloten.